25 Aralık 2009 Cuma

Alaaddin'in Kırmızı Donu

"Hayattan beklentim, kırmızı bir dondan beklediklerimle aynı." dedi ve derse noktayı koydu Utku. Her 365 günde bir yaşıyoruz bunu. Ana haber bültenleri, aralık ayının sonlarına doğru acayip programlara dönüşüyor, yeni yıl ve kırmızı iç çamaşırı alışverişi konulu. Dergilerin aralık ayı içeriği oldum olası yeni yıldır zaten. "Yılbaşında nereye gitmeli? Neler yapmalı? Ne giymeli? Ne takmalı, takıştırmalı?" gibi soru cümleleriyle de süslenir kapakları. Hatta genelde bu yazıların arka planında da Noel Mama kıyafeti giymiş hoş bir hatun bulunur. Eurovision'da Kıbrıs'ın oylama sonuçları açıklanırken "12 points goes to Greece!" cümlesini duyduğumda ne kadar şaşırıyorsam, bahsettiğim dergi kapaklarına bakarken de en fazla o kadar şaşırıyorum şahsen. Gelelim benim 2010'dan beklediklerime... Az sonra okuyacaklarınız tamamen bilinçli bir şekilde ve hiçbir baskı altında kalmadan yazıldı.
1. Bir Tim Burton filminde oynamak istiyorum, karşımda da muhtemelen Johnny Depp oynar. Yani Tim öyle ister diye düşünüyorum.
2. Calculus sınavlarından artık hep 100 almak istiyorum.
3. Kendi fotoğraf sergimi açmak istiyorum.
4. Porsche istiyorum. Olmazsa bir Ferrari ya da Lamborghini de işimi görür.
5. Baleye devam etmek istiyorum.
6. Haftalık spor programıma her hafta uyabilmek istiyorum.
7. Bol bol tatil olsun, Antalya'ya gitmek için de bana gün doğsun istiyorum.
8. Limitsiz kredi kartı istiyorum.
9. Yaz tatilinin bir kısmını yurt dışında geçirmek istiyorum.
10. Google kadar bilgili olmak istiyorum. Öğrenmek istiyorum, her şeyi bilmek istiyorum. Çünkü onun benden daha fazla şey bildiği gerçeğini hazmedemiyorum.
Not: Okuduğunuz liste sonsuza kadar uzayabilme potansiyeli göstermektedir ve yazar da bu potansiyeli kinetiğe çevirmekten hiç çekinmeyecek biridir. Şu an geçiriyor olduğunuz şokun etkisinden kurtulmak için lütfen yazarın safkan balık burcu olduğunu kafanızın bir köşesine not edin ve yazıyı tekrar okuyup buna göre değerlendirin.

5 yorum:

  1. Hepsine Amin. Tim Burton filmi ve Lamborghini'yle kalbimi çaldın. Bu arada bizim fakültede bir kız var. O kadar zayıf ki yan durduğu zaman kızı göremiyorum. Kızı, Tim Burton yapmış olabilir diye düşünüyorum sürekli.

    YanıtlaSil
  2. Wow, ilk defa aynı fikirdeyiz. Çok ilginç :)
    Bu durumda savunmaya geçmeme gerek kalmadı, mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  3. Bence uzat sen bunu,balığın hafızasına sahip olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Balık hafızasına sahip olduğumu ben de düşünmüyorum tabi ki :)
    Ama nedense yazıyı okuyanların sıkılma olasılığı, ekleyeceğim madde sayısıyla doğru orantılı gibi geldi. Maddelerin kendi içindeki imkansızlıklarına bir de sayılarının limit gibi sonsuza uzanışı eklenince iyice garip bir hal alır diye düşündüm :)

    YanıtlaSil