14 Haziran 2010 Pazartesi

Home Sweet Home

Finallerin bitişini tatilin başlangıcı sayan zihniyete oldum olası nanik yapasım gelir. İsa'nın doğumunun milat sayılması bile daha mantıklı sebeplere dayanır. Zira final kağıtlarının okunması, notların açıklanması, objection tarihleri ve saatlerini kaçırmama telaşı, küçücük odaya sığdırılmış 11 koli, 1 valiz ve 2 çantalık eşyanın düzgün bir şekilde toplanması ve taşınması en az finaller kadar sinir, stres yaratan olaylardır benim için. Şüphesiz ki finaller bittikten sonra sabah sekiz buçuktan akşam beş buçuğa kadar, yarım saatte bir 6 kat inip çıkmak suretiyle çamaşır yıkayıp kurutup ütüleyen bendim. Hatta ve hatta ertesi gün o hayvanat kadar eşyayı toplayıp akşam uçağa yetişen de bendim efendim. Vücudumdaki laktik asit miktarını tavan yaptırmış bitmek bilmeyen bu 2 günün sonunda havalimanına 2saatte ulaşmış olmam, olması gerekenden 8 kilo fazla bir valiz hazırlamam, extra para ödemem, oradaki görevlilere eğlence çıkarmış olmam hiç de umrumda olmadı açıkçası. İşin ucunda Ankara'dan Antalya'ya dönmek, aileye kavuşmak ve dile kolay 3 aylık bir tatil var sonuçta. 7-8 gün boyunca günde toplasan 1-2 saat anca uyumuş, beyni artık kendini devre dışı bırakmış ayaküstü rüyalar görmeye sebebiyet vermiş ve kasları da bu durumdan payını almış otonom sinirlerin kontrolüne geçmiş bir bünyenin kendine gelebilmesi için böyle bir tatile ihtiyacı vardı artık takdir edersiniz ki. Dünkü 12 saatlik uykudan sonra (Finaller bitince kış uykusuna yatacağıma dair söz vermiştim kendime oysaki.) tatili resmen başlatmış bulunuyorum. Darısı finalleri bitmeyenlerin başına...

4 yorum:

  1. Benim de tek dileğim kış uykusuna yatmaktı finaller sonrasında. Geçmiş olsun, iyi tatiller. :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, sana da ;)

    YanıtlaSil
  3. Şimdilik en iyin şeyin bu olduğunu düşünmekte haklısın tabisiki. Bugünleri mumla rayacağını söyleyip "hadi ordan salak" demeni de kendime yediremiycem için demiycem. Bir tek "Ballerina" kısmımız uymuyor :-)
    Yine de sana; geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. Yok canım tabi ki öyle bir cevap vermezdim. Hele ki bu kadar ortak noktamın olduğu birine asla! :)
    Mumla arayacağım günlerin yakın olduğunu içten içe bilip kabul etmek istemediğim için bu tatilin tadını çıkarma modundayım belki de. :)

    YanıtlaSil