18 Nisan 2010 Pazar

Yükseleni Aslan Olan Zavallı Balık Burcu

Ta kendisiyim efendim. Bardağa dolu tarafından bakacak olursak (ki bu taş çatlasa birkaç damla eder) benden dengelisi, benden güçlüsü olamaz bu dünyada. Bütün zıtlıkları bir bünyede toplamayı başarmış, hayalperestin önde depar atanıyken bir o kadar da rasyonelin tekiyim ne de olsa. Yani en azından böyle beklentiler içinde olanlar var. Ama size bir sır vereyim, yükseleni aslan olan bir balık bilimsel bir inceleme konusu olabilecek kadar dengesizdir aslında. Kendimden biliyorum. Öncelikle, aşırı mantıklılık ve aşırı duygusallık kavramlarının tek bir insanda toplanma durumu hiç de kuvvetle muhtemel değildir. Hatta olasılığa vuracak olursak işi, 0'ın altında 10 derim ben! Balık dediğin kırılgandır, aslansa güçlü. Sorun da tam olarak burada başlıyor. Bu durumda yükseleni aslan olan bir balık biraz kırılgan biraz güçlü yani çok da dengeli bir karakterdir diyemeyiz malesef. Çünkü sonuçta oluşan kişi kendini güçlü mü güçlü sanan dolayısıyla ne derece kırılgan olduğunun farkında bile olmayan bir zavallıdır aslında. Her ne kadar aklıyla hareket ettiğini düşünse de, mantığının önüne hiçbir şeyin geçemediği tek yer bile hayalleridir. Aslanın sabit fikirleri vardır mesela, balığınsa bir saatinin diğerine uyduğu görülmemiştir. Anlatmak istediğim şu ki; mantığın ve gücün sembolü aslan ne yazık ki balığın duygusal ve kırılgan yanını tam anlamıyla ele geçirmeyi başaramaz. Bu yüzden kafası zaten sürekli karışık olan balığı çözülmesi imkansız bir kördüğümün ortasında bırakır da gider ancak. Nasıl değer vermek sadece matematikte işe yarayan bir yöntemse, zıt kutupların birbirini çekmesi de yalnızca fizik için geçerli bir kanundur. Şimdi lütfen dengesizliğimin kusuruna bakmayın. Ben gerçekçi biri olduğumu düşünürken, aslında kendi hayal dünyamda yaşadığımı yüzüme vurmayın. Bu rüya için uyuyayım, bırakın.
PS: İnatla bana ayna tutmak isteyen olursa, kendisini -10 derecede balık tutmaya davet ediyorum şimdiden. Ardından, balta girmemiş bir ormanda aslanın tekine yem oluruz belki. Maksat karınlar tok olsun.

33 yorum:

  1. gerçekten korkunç yahu.

    YanıtlaSil
  2. sahidende yazmışsın.. insan mutlu oluyo böyle bir ricası yerine gelince. evet evet :D

    YanıtlaSil
  3. aslan başlı balıklar...
    öncelikle yazınızı çok beğendim. minik isyanlarla, asil kelimeler seçmişsiniz.
    yeri geldiğinde asil ve net olabilirken, o yer gelmediğinde kırılgan, düşünceli, neydim ne oldumcudur.
    geçenlerde yükselenimi merak ettim ve aslanbaşlı balık olduğumu gördüm. astrolojik abilere göre tabi.
    erdil yaşaroğlunun bi karikatürü var tam bu ikiliye ilişkin heh heh.
    aslan ve köpek balığı..buradaki balık aslanı salak bulmuş ama :)
    buyrun link:
    http://hizliresimyukle.com/showpic-256756/erdil12.jpg

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim, çok mutlu oldum yorumu okuyunca :)
    Karikatür ise, benim 30500 kelimeyle anlatmaya çalıştığım şeyi birkaç cümlede özetlemeyi başarmış. Tam da oradaki gibi biz yükseleni aslan olan balıklar hep iki arada bir derede yaşarız. İşin güzel kısmıysa iki arada bir derede kaldığımızın farkında olmadan hayaller kurarız :)

    YanıtlaSil
  5. iki arada kalmak hakkaten berbat bişey. Bence, bulanık zeka ile ilgili :)
    aslan tarafı ( ki bu bence baş ve gövdemizdir ) nefes almak için yukarı çabalıyor, balık tarafı da tam tersine dibe inmek için kuyruk sallıyor hehe.
    farkındalık gücü oldukça gelişmiş olmasına rağmen, hayaller devreye girince biraz sekteye uğruyor sanki.Hani balık, sezi, ileri görüşlülük, mistik falan.
    Gülse Birsel dahi isyan etmiş :)
    http://arsiv.sabah.com.tr/2004/01/17/yaz98-200-118-20031220.html
    arada errör versek de devam etmek zorundayız.
    kükreyedebilelim lütfen :)

    YanıtlaSil
  6. Açıkçası Gülse Birsel'in anlattığı kadar ezilmedim burcum yüzümden. Kimse bana "Ah canım, balık mısın? Yazık!" tarzında söylemlerde bulunmadı. Bazen burcumu söylediğimde "Zaten belli canım senin balık olduğun." tarzında yorumlar alıyorum ama bunları da iyiye yoruyorum :)

    YanıtlaSil
  7. trajikomik bi anlatış tarzıydı, bazen güldüğüm oldu.
    dalga geçtiğini düşünüyorum.
    özellikle burcumu değiştirmek istiyorum kısmı, ehehe.
    nasıl anladığını merak etmedin mi?

    YanıtlaSil
  8. Biraz dalga geçme ve biraz mübalağa. Yazıyı okurken bizi esas güldüren de bunlar galiba :)

    YanıtlaSil
  9. kendimizi tanımaya fazla vakit harcıyoruz.
    ne yani über doğru olmak zorunda değiliz ki.
    ehe ehehe.

    YanıtlaSil
  10. yazını çoook begendim:)bende tam bi aslan başlı balıgım galiba yalnız bundan memnun muyum şikayetçi miyim bilmiyrumm Hala çözemedim. Amaa yeterince dengesizz oldugum söylenebilir.





    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim :) Şikayetçi olabileceğim noktalar var ama şaka bir yana ben sanırım bu dengesizlikten hoşlanıyorum. Farklı olduğumu hissettiriyor bazen :)

    YanıtlaSil
  12. yorumunuzu hic begenmedim.kendinizi ovmeye calısmıssınız caktırmadan fakat sorun o değil.
    yükselen burcun insanları ne yonde etkiledigi ve aslında ne oldugu konusunda bazı calısmalar yapmanız gerekiyor kanımca.bu yorumu da yayınlamayacağınızı hesaba katarak eleştirimi burada noktalıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu neden yayınlamayayım ki? Ama belirtmek isterim ki, bu bloga yazdığım yazılar benim hissettiklerimi, gördüklerimi ya da yaşadıklarımı anlatıyor. Yazdığım her konunun eksperi olduğumu iddia etmiyorum zaten. Bu yazıma gelince, yazdıklarım bir övgü ya da bir yergi olarak algılanabilir. Bu, kişinin rasyonalist olmak ve hayalperest olmak arasındaki seçimine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Yükseleni aslan olan bir balık burcuyum ve yazdığım gibi hissediyorum hepsi bu.

      Sil
  13. Bende yükseleni aslan olan zavallı bir balığım :(
    Ve başkaları kendini övme desede ne demek istediğini çok iyi anlıyorum
    Mantıklı ve hayalperest olma arasında mekik dokuyup duruyorum
    Offf Ne çektik be :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, benim gibi hissedenlerin olması güzel :) Belki de sadece mantık ya da sadece hayaller olsa böyle aksiyonlar yaşamaz, sıkıcı bir şekilde devam ederdik yaşamımıza :)

      Sil
  14. Çoğu zaman sürprizleri sevdim. Çünkü bu yüzdendi. Birinin ateş birinin su olmasıydı. Yani zıtlıktı mesele.Sizden en duygusal olmanız beklendiği bir anda kale gibi sağlam, en sağlam durmanız gereken yerde duygusal ve narin olmanızdır. Aslında hep sürprizlerdir. Sizi aciz sandıklarında yaptığınız okkalı bir sürprizdir veya hadi canıımm. derdirtmektir. Bu yüzden bir erkek olarak bu özelliği seviyorum. Hayko Cepkin'in (ki oda balık yükselen aslandır) sıkı tutun şarkısnı dinlemeniz yeterlidir kendinizi anlmak dinlemek isterseniz. Metal müziğin içinde ney tınılarını duymaktır bazen... Aslında büyük bir dünyaya açılabilmektir. Çünkü insanı insan yapan eşrefi mahluk yapan duyguları ve aklıdır. Bu ikisini yoğun olarak yaşamanın sancıları olsa da keyfiyeti müthiş. İmam Şafi'nin anlattığı diyalektiği yaşayabilirseniz yeni bir yapı filizlendirebilirsiniz." Mizacına uygun hareket et / Ateşin tabiatı yakmaktır ama / Bir araya gelerek zıddıyla / Pişirir yemeği ateş suyla" Elinizdeki çifte kıymetin empati yeteneğini, sürprizciliğini iyi kullanın... Elinize sağlık hanımefendi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de elinize sağlık efendim, teşekkür ederim :)

      Sil
  15. Selam, Banu benim burcum yengeç yükselenim aslan. Beni bi anlatir misin lütfen. Rezzan kiraz'i bulamadim bir türlü. Rica etsem beni sevindirir misin? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindirmek isterim tabi ama burçlar konusunda uzman olduğum söylenemez. İnternete yazıp aratsan karşına çıkacak olan sonuçlardan daha fazlası çıkmaz benden de ne yazık ki. Bu yazımda kendi burcumun ve yükselenimin bendeki yansımalarına değindim aslında hepsi bu. Bizzat deneyimlediğim bir şey olduğu için böyle bir yazı ortaya çıktı belki de :)

      Sil
  16. Bana benzeyen birilerinin olması iyi hissettiriyor :) Size bir sorum olacak. Sizce biz hangi mesleği yapmalıyız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası kişinin karakterini, hayallerini, yeteneklerini ve kararlarını etkileyen o kadar çok faktör var ki... Sadece burca bakarak şu meslek uygundur demek çok da mantıklı gelmiyor. İçinizdeki sesi dinlemeniz en doğrusu sanırım. Zaten bir balıksanız, bu şekilde hareket edeceğinize de eminim :)

      Sil
  17. ya ben aslan ve yukselen balığım o daha zor :) sonuçta güçlü gorunuyosun ama kirilgansin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aynı şekilde o da en az anlattığım kadar ilginç bir kombinasyon olmalı :)

      Sil
  18. Ben 2016 yılından geliyorum.Sanırım biraz geciktim yorum yapmak için.Bende aslı balık,tersi aslan olanlardanım.Yazıyı okuduğumda "İşte bu benim!"dedim.Yükselenimi öğrendiğimde çok şaşırmıştım.Balığın ulaşılmaz fantastik dünyasında,bir aslanın pinekliyor olması garipsememe neden olmuştu.Vel hasıl,bu kombinasyonu anlatan yazı bulamamıştım.Bu yüzden,yazınız için teşekkürler!:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) "Balığın ulaşılmaz fantastik dünyasında, bir aslanın pinekliyor olması" da güzel bir betimleme olmuş bence :)

      Sil
  19. "Bu gerçekçi duruşum aslında hayalperest ruhuma bir tepkidir." Bunu hep söylerim ve bu yazdığınıza harfiyen uyan bir yükseleni aslan olan balığım👱

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözmüş, birçok şeyin özeti aslında :)

      Sil
  20. En kötüsü de hayallerinizi bile mantık çerçevesinde kurmaya çalışmak..İnsan hayal ederken rasyonalist olabilir mi? Bu ikililiği sevsem de, bazen utanmadan övünsem de zaman zaman isyan ettirmiyor desem yalan olur..Diğer taraftan 35'ime hızla yaklaştığım şu günlerde aslan tarafım ağır basıyor, sanki içimde kükrüyor.. Siz de öyle hissetmiyor musunuz?

    Çok güzel bir yazı olmuş, astrolojiye inancım pekişiyor bu tarz yazıları okudukça..ellerinize sağlık, bizlerden çok olduğunu bilmek aidiyet yaratıyor:) Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim esas bu güzel yorumunuz için :) Gerçekten bazen hoşlanılan bazen de isyan ettiren bir özellik. Onunla da olmuyor, onsuz da olmuyor gibi... Ama anladığım kadarıyla bizlerden çok var, yalnız değiliz :)

      Sil
  21. Kaleme aldığınız bu şaheser için, henüz 16'sında bir Aslan başlı balık erkeği olarak, size teşekkür ederim. Çok güzel özetlemişsiniz. :Dd

    YanıtlaSil
  22. Hayatımın iki evresi var ilk dönemim bunalımlar tranvalar içine kapanık bir genç sonraki dönem ise dışa dönük iç sesinin ona YÜKSEK SESLE. Konuştuğu bir genç tuhaf. Güzel yazı yıllar geçsede okutuyor kendini saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Belki de bu tuhaflık güzel olan, bizi biz yapan ya da hayatı yaşanır kılan. Bilemiyorum :)

      Sil