3 Ocak 2010 Pazar

Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar, şimdi kafamda uçuşuyorlar!

Klişe ama gerçektir ki ne erkekler kızları anlarlar, ne de kızlar erkekleri. Bir kız evden çıkarken 30500 tane şeyi kontrol etmiş olmasına rağmen hala "kesin bir şeyler unuttum" düşüncesiyle gerginliğin doruklarında gezerken, bir erkek gayet rahat bir şekilde kapıyı çekip çıkabilir kilitleme zahmetine bile girmeden. Bir erkek için araba candır, ciğerdir. Ona harcanan paralar helal olsundur. Bir kız içinse kozmetik ürünleri vazgeçilmezdir, onlar verilen her kuruşu hakediyordur. Takımının maçlarına bulduğu bir kombine biletle havaya uçan erkek, bir kız için ne ifade ediyorsa; Prada çanta aldığında etekleri zil çalan kız da bir erkek için onu ifade ediyordur. Erkekler için bir öğün olarak sadece salata ve sebze yemek ne kadar garip ve mide bulandırıcıysa, kızlar için de tepeleme etle doldurulmuş bir tabak öyledir. Zaten hemen ardından "Müsadenizle" gibi kurtarıcı bir kelime kullanılarak lavaboya koşulur ve bu sefer amaç makyaj tazelemek falan da değildir!* Bir kız alışverişe gitmeden önce o ayın hemen hemen bütün moda dergilerini karıştırır. Ardından o alışveriş merkezi senin bu alışveriş merkezi benim gezer durur. Hoşuna giden bir şey gördüğünde, onu alma isteği anında ihtiyaca dönüşür. Bir erkekse mağazaya girer, seçer, dener, satın alır ve çıkar. Bir kız küçücük şeyleri bile yorumlama ve kafasına takma konusunda uzmandır. Bir erkekse bazen gayet önemli bir durumu bile görmezden gelebilir. Herkesin yeni olduğu bir ortamda erkekler 5 dakikada kaynaşıp, akşama bir halı saha maçı bile ayarlayabilirlerken; kızlar saatlerce, günlerce, haftalarca bazen abartıp aylarca sadece birbirlerini gözlemleyip önyargılarda bulunma eğilimindedirler. Erkekler genelde lafı dolandırmadan ne söylemek isterlerse direkt onu söylerler. Kızlarınsa tek bir cümlesi bile mecaz-ı mürselinden hüsn-i taliline, kinayesinden tecahül-i arifine kadar yüzlerce sanat barındırabilir içinde. Bu yüzdendir ki erkekler kızları hep karmaşık ve anlaşılmaz bulurlar. Kızlar ise erkeğin ağzından çıkan tek bir "Merhaba" kelimesinde bile hayal edilemeyecek kadar anlam bulabilirler. Geçen gün otobüsteyim, gayet şık giyimli bir bey teşrif etti otobüse. Tek boş yer de öndeki bayanın yanı gibi görünüyordu. Beyimiz kibar bir şekilde "Yanınız boş mu acaba?" diye sordu. Aldığı cevapsa aynen şu oldu: Benim bir nişanlım var ve birbirimizi çok seviyoruz! Buyur burdan yak bakalım! Yahu, adam sana sadece yanındaki koltuğun boş olup olmadığını sordu nezaketen, sense saniyede ne hikayeler uydurdun kafandan! Bak yine aklıma geldi, sinirlendim. Daha fazla devam edemeyeceğim. İki nokta yan yana der ve bu yazıyı burada bitiririm. (Bilirsiniz işte iki nokta yan yana.. Yeni trend. Üç noktayı görüntü olarak çok uzun bulup sadece nokta koymak da istemeyenler için... Bence yakında bunun üç nokta üst üste versiyonu da çıkar. Neden olmasın?)
*Vejeteryan değilim, hayır!

6 yorum:

  1. Etle dolu bir tabağı görünce tuvalete koşar kızlar diyorsun, daha geçen haftalarda Karışık Izgarayla ilişkide olan sen değil miydin? Ayrıca ben evden çıkarken her zaman kapıyı kilitlemekten yanayım ama hep unutuyorum. ;)
    to be continued...

    YanıtlaSil
  2. Erkekler için de kızlar için de istisnalar mevcut tabi. Belki ben de öyleyimdir bazı konularda =))
    Mesela verdiğim örnekteki gibi bir anlam aklımın ucuna bile gelmezdi benim öyle bir soru karşısında. Gayet boş ya da dolu diye yanıtlardım. Hatta kafamı sallamakla bile yetinebilirdim. Ayrıca takımımın maçlarına kombine bilet beni de çok mutlu ederdi. Ayrıca erkeklerin öyle 5 dakikada tanışıp kaynaşmalarına da hayran kalmışımdır hep. Gibi gibi...
    Merci =))
    Not:Hayır, sizi kıskanmıyorum! =D

    YanıtlaSil
  3. O verdiğin örnek de ayrı bir olay. O ne lan öyle, yanınız boş mu falan? Kibar olucam diye, allahım ya rabbim. Halk otobüsü değil mi bu, otur istediğin yere hıyar ağası, rahatsız olduysa kendisi kalksın. Kızın verdiği cevaba da bak ayrıca, intihar ettirir insanı.

    YanıtlaSil
  4. Sonuç olarak, aynı şeyleri düşündüğümüze sevindim! :)

    YanıtlaSil
  5. Yok yok gerçekten bakış pencereleri çok başka çokk..

    YanıtlaSil
  6. Belki bazı şeyleri ilginç, çekici ve katlanabilir kılan da budur :)

    YanıtlaSil